Je hebt je bedrijf zelf opgebouwd. Met bloed, zweet en tranen, maar ook met veel plezier. Je werkt hard voor wat je hebt en voor wat je wilt. Inmiddels heb je een pand op een bedrijventerrein kunnen laten bouwen en toen begon het gedoe. Iedere keer weer, na ieder weekend, ligt jouw terrein vol met troep van mensen die op jouw terrein komen en geen rekening wensen te houden met jouw grenzen. Ook heb je al een keer gemerkt dat iemand geprobeerd heeft om je deur open te breken of is er misschien al een inbraak geweest. Hoe dan ook. Het wordt tijd voor serieuze maatregelen. Zet een dubbelstaafmat hekwerk met poort neer om te voorkomen dat iemand onuitgenodigd jouw terrein kan betreden.

Zorg dat je de controle hebt

Ook als je op je bedrijf aanwezig bent en, samen met je medewerkers, bezig bent om jouw producten te fabriceren wil je niet dat andere mensen zomaar in en uit kunnen lopen. Kies daarom voor een poort met een systeem dat ervoor zorgt dat mensen zich aan moeten melden voor ze door kunnen lopen of rijden. Er zijn verschillende draaipoorten te vinden met meldsystemen. Dat kan heel simpel zijn: een bel die binnen gaat en waardoor de receptionist(e) weet dat hij of zij de poort handmatig moet gaan openen. Maar ook automatische draaipoorten kunnen een goede oplossing zijn. Een sensor in de grond of een knop waarop gedrukt moet worden kan uitkomst bieden. Je hebt dan altijd controle over wie jouw terrein betreedt.

Wat kun je nog meer doen?

Zorg dat je terrein en je bedrijf niet de aandacht trekt van mensen die minder goede intenties hebben. Zo is het belangrijk om niets van waarde op je erf te laten staan. Zet pallets met materialen zoveel mogelijk binnen zodra ze geleverd zijn. Is daar geen ruimte? Dek de pallets dan goed af.

Zet ongenode gasten in het zonnetje. Komt er iemand zomaar je erf op, dan is het een goed idee om een flinke bouwlamp op een sensor klaar te hebben. De sensor zorgt er dan voor dat het licht vól aangaat. Dat werkt afschrikwekkend en ongenode gasten zullen zich wel twee keer bedenken voor ze proberen jouw hek te trotseren.

Installeer een inbraakalarm op alle ramen en deuren of plaats camera’s. Deze laatste oplossing kan best kostbaar zijn, daarom is een hek, zeker in eerste instantie, een zeer goede manier om ongenode gasten buiten te houden!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen