Wanneer je ‘s ochtends op het werk een eerste kop koffie pakt denk je niet altijd gelijk aan de footprint die je daarmee onherroepelijk neerzet. Energiek aan de dag beginnen staat op dat moment hoger op je verlanglijstje. Toch kun je een behoorlijk steentje bijdragen door een bewuste keuze te maken. Duurzaamheid is steeds vaker gewoon een praktisch concept waarmee je als bonus laat zien hoe je in de maatschappij staat. Een refurbished zakelijk koffiezetapparaat hoort daar eigenlijk in thuis. Als je bedenkt hoeveel koffie en thee er op een dag gedronken worden, is het ineens duidelijk hoe groot die footprint eigenlijk is die je als bedrijf achterlaat.

Kwalitatief en smaakvol.

Voor de smaak en kwaliteit hoef je het niet te laten. Er worden complete barista’s aangeboden tot aan de meer eenvoudige koffiezetapparaten en de royale keus in koffiebonen, instant koffie of een fresh brew maakt dat voor iedereen de juiste smaak geselecteerd kan worden. Voordat je besluit een koffiezetapparaat aan te schaffen of te huren, is het verstandig te kiezen voor een proeverij. Eigenlijk is dat het belangrijkste moment van de beslissing. Een goede smaakbeleving van koffie werkt altijd positief door en dat merk je op de werkvloer. Die fijne plek om even snel iets te drinken of samen wat te bespreken wordt nog eens zo prettig met lekkere kop koffie. Een gevarieerd aanbod helpt daarbij. Het koffiemoment wordt dan een genietmomentje, wat de motivatie stimuleert.

Duurzaam concept.

Afbreekbare afvalzakken en theezakjes, bamboe roerstokjes en het gebruik van bekers gemaakt van composteerbaar plastic dragen bij aan een schoner milieu. Het zijn allemaal zaken die bij het koffie- en theedrinken nodig zijn dus waarom zou je die niet duurzaam inkopen. Wil je biologisch van de koffieprut af, dan kun je regelen dat het bij je opgehaald wordt. Het aantal producten dat ervan gemaakt kan worden is aanzienlijk. Zonder dat je het echt in de gaten hebt werk je op die manier flink aan je footprint. Dat is nog eens lekker aan de dag beginnen.

Koffie laat zien wie jij bent.

Voor iedere doelgroep is een zakelijk koffiezetapparaat te vinden. Jezelf afvragen wat je ervan verwacht is een goed begin. Kies je voor een intieme espresso, een persoonlijk afgestelde latte of heb je liever een mooie wat meer algemene koffiebeleving? Bij een proeverij komt van alles aan bod. Op zoek gaan naar het zakelijk koffiezetapparaat dat past binnen het bedrijf is ook de bevestiging van een stukje uitstraling, servicegerichtheid en dat is iets wat ook relaties erg op prijs stellen. Koffie is niet meer gewoon een snelle opkikker. Koffie is marketing en met een mooi gebalanceerde en authentieke smaak is het eenvoudig aan verwachtingen te voldoen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen