Ben jij diegene die binnen een bedrijf of organisatie een bedrijfsuitje moet organiseren? Dan wil je vast dat alles goed verloopt en dat je leidinggevende hier tevreden over is. Hoe pak je het nu aan en waar moet je op letten? Wij geven je een aantal tips voor het succesvol organiseren van een bedrijfsuitje.

De voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt ook zeker voor organiseren van een bedrijfsuitje. Bedenk eerst voor wie het uitje bedoeld is. Is het alleen voor personeel, of mogen kinderen en partners ook mee? Is het een intern feestje of komen er ook relaties en leveranciers? Daarnaast is het goed om te weten hoe het zit met het budget. Regelt het bedrijf dit of betaalt het personeel mee. Wanneer je een maximum bedrag per persoon hebt te besteden dan is het slim om van te voren al afspraken te maken over een het aanbod. Zo weet je zeker dat je achter niet nog met een te dure drankrekening zit. Als laatst moet je goed bedenken – en afstemmen met je leidinggevende – wat het doel is van het bedrijfsuitje. Wil je gewoon gezelligheid met collega’s, is het educatief of moet er iemand in het zonnetje worden gezet? Wanner het doel helder is kan je later bepalen of het geslaagd was.

Wat ga je doen?

Bij het organiseren van een bedrijfsuitje is het van belang dat voor iedereen leuk is. Hou dus rekening met al je collega’s. En dan kun je bedenken wat je gaat doen. Check reviews van de bedrijven waar je een offerte wil aanvragen of vraag zelf rond binnen je eigen netwerk, naar goede ervaringen. Vraag offertes op van 2 a 3 activiteiten. Bepaal de keuze van de locatie, aanbod en prijs.  Vervolgens is het tijd om jouw collega’s op de hoogte te brengen. Je hoopt dat zoveel mogelijk personeelsleden aanwezig zullen zijn. Daarom is het slim om de uitnodiging van tevoren te versturen. Laat duidelijk weten wat de voorwaarde zijn met betalingen en niet komen opdagen. Zo voorkom je de kans dat veel mensen op het laatste moment afzeggen omdat ze geen zin hebben of druk zijn met werk. Wanneer een bedrijfsuitje door de werkgever wordt georganiseerd voor teambuilding of educatie heeft dat een keer prioriteit. Vervolgens is het tijd om te genieten van jouw werk. Is het bedrijfsuitje klaar? Evalueer dan hoe het gegaan is. Wat ging er goed, wat ging er fout?  De uitkomsten kan je meenemen bij het organiseren van het volgende bedrijfsuitje.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen