Speel je al langere tijd met de gedachte om een eigen webwinkel te beginnen, maar twijfel je nog? Dan komt dit mogelijk doordat je niet weet wat het starten van een webshop kost. Je bent je er vast bewust van dat het geld kost, maar waarschijnlijk weet je niet precies hoeveel. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoeveel je betaalt voor een eigen webshop.

Kosten hangen af van keuzes die je maakt

Hoe graag je ook wilt weten hoeveel een webshop bouwen je kost, we kunnen je dit op voorhand niet vertellen. Dit komt doordat de kosten grotendeels afhankelijk zijn van de keuzes die je zelf maakt. Heb je specifieke eisen voor jouw webwinkel? Dan betaal je meer dan wanneer je genoegen neemt met een simpele webshop. Niet gek, want het ontwikkelen van een simpele webwinkel kost minder tijd en moeite. Hierdoor vallen de kosten logischerwijs ook lager uit dan wanneer jouw webshop aan allerlei eisen moet voldoen.

Zelf bouwen of uitbesteden?

Heb je zelf geen kennis van webdesign? Dan ga je mogelijk op zoek naar een specialist. Dit is een goede keuze, maar het heeft wel gevolgen voor het kostenplaatje. Als je een professional van madebymouses.com in de armen neemt, ben je namelijk veel meer geld kwijt dan wanneer je zelf een webshop ontwikkelt. Wie wil besparen kan ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Besef je wel dat jouw webwinkel er dan waarschijnlijk een stuk minder mooi uit komt te zien. Jouw webshop heeft dan een minder professionele uitstraling, wat ertoe kan leiden dat mensen mogelijk besluiten om er niets te kopen. Besteed je het bouwen uit? Dan is deze kans een stuk kleiner.

Bespaar kosten door voor een bekend platform te kiezen

Wie zelf een professionele website wil bouwen maar hier niet onnodig veel aan uit wil geven, kiest voor een platform als Shopify of Magento. Wereldwijd zijn er talloze mensen die gebruik maken van deze platformen om hun eigen webwinkel of website te bouwen. Het grote voordeel van zo’n platform is dat je een webshop kunt bouwen zonder dat je over ontwikkelkennis hoeft te beschikken. Hierdoor ben je in staat een professionele webwinkel te bouwen zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt.

Wil je jouw webshop via een platform bouwen? Dan kost dit je iedere maand geld. De exacte kosten hangen af van de keuzes die je zelf maakt. Vaak kun je al een webshop ontwikkelen voor een paar tientjes per maand, maar het kan je ook een paar duizend euro kosten. Bij de meeste platformen kies je een pakket uit dat het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Doordat je keuze hebt uit verschillende pakketten, betaal je nooit onnodig veel geld voor jouw webwinkel.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen